Van scan tot print - Deel 1: Scannen | Key23D

Van scan tot print - Deel 1: Scannen

27-03-2015

Scannen hoe werkt dat? Met een scan van het hoofd van één van onze medewerkers kunnen we dat goed laten zien.

Een scan begint met een persoon of object dat je wilt scannen. Objecten die veel detail en contrast hebben zijn het beste te scannen. Dat betekent dat een complex model als een persoon makkelijker te scannen is dan een simpel object als een koffiekopje. Hoe beter het object gescanned kan worden, hoe makkelijker het later printbaar is, kies daarom een object dat makkelijk scanbaar is. Wij scannen Stefan.

Key23D heeft verschillende scanners: een Matter and Form, Sense, Kinect en een iSense-scanner die je monteert op de iPad. Wij kiezen voor de Sense scanner van 3D Systems omdat deze voor personen de beste resultaten geeft. Objecten scan je liever met een Matter and Form scanner terwijl je ruimtes beter met een Kinect of iSense kan scannen.

Zorg dat je veel ruimte hebt om rond je scanobject heen te lopen. Start de Sense software op en sluit de Sense scanner aan. Start een scan en beweeg de scanner langzaam om het object of de persoon heen. De software maakt nu een 3D-model van je scanobject. Ben je klaar dan kun je het model met de sense-software waterdicht maken en omzetten naar een .ply bestand. Dat bestand kun je vervolgens in de software van je printer laden om het te printen. Openen we het bestand in Meshlab dan ziet het er als volgt uit:

Je ziet dat er wat gaten in het model zitten en dat het haar niet helemaal de juiste vorm heeft. Dat kun je verhelpen door een nieuwe scan te maken of het model met Meshlab of de Sense software op te schonen. Voor nu nemen we genoegen met dit model.

 

 

 

Terug naar overzicht
Je kunt nu iets bedenken dat je ook daadwerkelijk kunt maken!
- Guy -
Wij werken samen met

Dank je voor het plaatsen van je reactie!

De eerste vijf reacties zullen worden beoordeeld voordat ze onderaan de pagina worden geplaatst.